Dementievriendelijke uitvaart

Dementievriendelijke uitvaart

Door het stijgend aantal mensen met dementie groeit ook de vraag naar een dementievriendelijke uitvaart. Nabestaanden vragen zich af of en hoe ze het verdrietige nieuws moeten vertellen aan hun naaste en hoe gaat dat met het afscheid?

Hij of zij vergeet het toch weer, wordt vaak gedacht. Er is hier niet eenzelfde antwoord op te geven, iedereen zit in een andere fase van het dementieproces en reageert anders op verdrietig nieuws. Gelukkig is het in sommige gevallen nog mogelijk om een persoon die lijdt aan dementie (al dan niet gedeeltelijk) te betrekken bij de uitvaart.

Erik Jansen van Jansen Begrafenisverzorging heeft het certificaat Dementievriendelijke uitvaartverzorger behaald. Toegerust met kennis en vaardigheden begeleid ik u en uw familie graag. Vanzelfsprekend is iedere begrafenis is voor ons belangrijk, maar dit afscheid vraagt om nog meer flexibiliteit en inlevingsvermogen, zodat uw naaste met dementie ook afscheid kan nemen. Ook voor degenen die om de dementie-patiënt heen staan, kan dit een gevoel van verbondenheid en troost geven.

Wilt u meer weten over dementievriendelijke uitvaartzorg of hebt u vragen,
neem dan gerust contact met mij op, tel. 0342 474712. Mailen mag natuurlijk ook: info@jansen-begrafenis.nl Wij bespreken graag in alle rust wat wij voor u kunnen betekenen.

Samen Dementievriendelijk

Op de website van Samen Dementievriendelijk kunt u lezen hoe u mensen met dementie een handje kunt helpen in allerlei omstandigheden. Bewustwording en oprechte aandacht zijn hierbij heel belangrijk.